Nezaměstnanost jako sociologický problém. - Burian, A.
Spor o postoje k nezamestnanosti od požadovania garancií od štátu po jej chápanie ako neschopnosť indivídua. Vymedzenie pojmu nezamestnanosti. Dôsledky nezamestnanosti v oblasti sociálneho štátu, jeho prežívania. Kvantitatívne stránky nezamestnanosti. Faktory rozvíjajúce a tlmiace nezamestnanosť a sociálnu sieť. Kvalitatívne problémy nezamestnanosti (absolventi vysokých škôl a ľudia nad 50 rokov).