Ochrana poľnohospodárskeho pôdneho fondu - Gaisbacher, J.
Slovenská národná rada zo dňa 29.4.1992 prijala vládny zákon o ochrane poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Prijatím tohto zákona by mal nastať obrat v dlhodobom negatívnom trende vývoja stavu poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Súvzťažnosť zákona k zákonu SNR č. 330/1992 Zb. Nový zákon novo formuluje miesto poľnohospodárskeho pôdneho fondu v systéme spoločenských hodnôt. Odstraňuje bariéry medzi poľnohospodárskou a lesnou pôdou, zjednodušuje administratívu v prípadoch odňatia pôdy.