Fúze podniků a právní jistota. - Bejček, Josef
Vo všetkých krajinách s trhovou ekonomikou existuje nebezpečie zrušenia trhovej slobody kartelizáciou, vytvorením koncernov a monopolizáciou. I čs. hospodárske zákonodarstvo musí vytvoriť právny rámec pre úspešné rozvíjanie hospodárstva medzi ničím neobmedzenou voľnou súťažou a štátnym intervencionizmom. Charakteristika právnej úpravy fúzií (zlučovania podnikov) v zákone č. 63/1991 Zb., o ochrane hospodárskej súťaže. Problematickosť jestvujúcej právnej úpravy fúzií.