Crise du systéme financier et gestion des bilans des intermédiaires financiers. - Artus, P.
Kríza amerického finančného systému. Ako jeho inštitúcie prispeli v poslednom desaťročí k týmto ťažkostiam. Životné poistenie: takmer absencia jeho ochrany, jeho vystavenie rizikám sadzieb a nízkej rentabilite. Bilancia takejto poisťovne. Riziko, ktoré znáša americké poisťovníctvo. Komerčné banky - podhodnotenie ich rizika. Poisťovne, ich aktivita, sadzby a riziká, nízke vlastné fondy. (Revue d'économie financiere 1991, č. 18).