Zastavíme daňové úniky? - Benda, V.
Rozširovanie trhových vzťahov vedie i ku zvyšovaniu daňových únikov motivovaných snahou obohatiť sa i neznalosťou daňového systému. Osobitne frekventovanou oblasťou je daň z obratu. Systém dane z pridanej hodnoty by mal daňovým únikom zabrániť. Pravidlá pre účtovanie dane z pridanej hodnoty. Význam daňových dokladov pre kontrolu dodržiavania daňovej povinnosti. Uplatňovanie dane pri dovoze a daň pri vývoze. Sankčné ustanovenia parag. 42 zákona o dani z pridanej hodnoty.