Patří na stranu "dal". Diskuse k ustanovení obchodního zákoníku o rezervním fondu.
Podstata rezervného fondu. Tvorba rezervného fondu pri vzniku spoločnosti. Doplňovanie rezervného fondu existujúcich spoločností. Použitie rezervného fondu. Pre zjednodušenie sa v článku vychádza len z obligatórnych ustanovení zákonníka, abstrahuje sa od fakultatívnych ustanovení, ktoré umožňujú odlišný postup.