K formovaniu bankovej sféry v Slovenskej republike. Rozhovor s viceguvernérom ŠBČS, Ústredia pre SR, Ing. Egonom Hlavatým, DrSc. - Hlavatý, Egon
Postavenie ŠBČS v štruktúre hospodársko-politických inštitúcií. Princíp kolektívneho vedenia (Banková rada). Transformácia bankovej infraštruktúry. Dôraz na zvýšenie profesionálnej úrovne bankových pracovníkov, štandardu technickej úrovne a vybavenosti bánk a rozšírenie zahraničných kontaktov.