Rašínova peněžní reforma. Poučení z historie. - Vencovský, František
Alois Rašín, prvý čs. minister financií mal za úlohu vytvoriť samostatnú menu, dať jej pevný základ a určiť hlavný smer budúcej menovej politiky. Charakteristika Rašínovho plánu a hlavných princípov tohto plánu, peňažnej reformy ČSR, organizácie odluky čs. meny od rakúsko-uhorskej meny a zákona o Kč. Vytvorenie zlatého pokladu republiky.