Ikonomičeskijat rastež pri prechoda kam pazara. - Leonidov, A.
Skúmanie faktorov ekonomického rastu Bulharska v podmienkach prechodu k trhu. Úloha štátu pri prechode k trhovému hospodárstvu. Dvojaká úloha hospodárskej politiky: odstrániť administratívno-byrokratickú štruktúru a vytvoriť inštitúty a mechanizmus formovania trhovej ekonomiky. Zdôraznenie nemožnosti využiť v špecifických podmienkach prechodu osvedčené tradičné teoretické koncepcie ovládania inflácie. Zdôvodnenie významu zmiešanej trhovej ekonomiky pre stimulovanie ekonomického rastu v bývalých socialistických krajinách.