Quasi-proletarians and a patriarchal bureaucracy: aspects of Yugoslavia's re-peripheralisation. - Schierup, C.U
Ekonomické príčiny krízy a zlyhania "reálneho socializmu" v Európe. Stratégia plánovania v Juhoslávii od 1945. Poľnohospodárska politika. Symbióza mesta a vidieka ako podmienka re-periferizácie. Problematika závislosti juhoslovanskej ekonomiky na "svetovom trhu". Zamestnanosť a trh práce. Formovanie periférnej pracovnej sily.