Structural adjustment and African alternatives. - Musiolek, B.
Osemdesiate roky boli obdobím hospodárskej stagnácie pre subsaharské krajiny (s výnimkou JAR a Namíbie). Skúma sa, či prebiehajúce štruktúrne zmeny svetovej ekonomiky sa priaznivo prejavia v rozvoji Afriky. Možné paralely a uplatnenie poznatkov zo súčasného vývoja vo východnej Európe. Privatizácia, participácia, motivácia a demokratizácia by mali byť stimulantmi vývoja v subsaharskej Afrike.