Brezhnev's "social contract" and Gorbachev's reforms. - Cook, L.J
Podstata Brežnevovej "sociálnej zmluvy s pracujúcou triedou" - zabezpečenie plnej zamestnanosti, rovnostárska mzdová politika, etc. v protiklade s reformnou politikou Gorbačova - ohrozenie zamestnanosti, modernizácia a technologické zmeny vyžadujúce široký posun v štruktúre pracovných síl. Insolventnosť podnikov. Mzdová reforma.