Ikonomičeskite reformi v Polša i Ungarija i njakoi izvodi. - Tačkov, B.
Užitočnosť skúseností z transformácie ekonomík v Maďarsku a Poľsku, ktoré ako prvé pristúpili na cestu systémových premien, pre ostatné krajiny a pre vytváranie teórie prechodu. Poľsko uskutočňuje šokovú terapiu, Maďarsko postupuje cestou gradualizmu. Už teraz sa ukazujú kontúry všeobecného modelu, špecifické opatrenia reforiem nadobúdajú podobný charakter. Ukazuje sa, že sled a rýchlosť zmien diktuje špecifická situácia v jednotlivých krajinách.