Nezájem cizích investorů? Velká privatizace očima zahraniční firmy. - Friday, R.
Väčšina činností spojených s privatizáciou je zameraná na vstup zahraničného kapitálu vo forme nákupov podielov v existujúcich veľkých štátnych podnikoch. K očakávanému vstupu však nedošlo v predpokladanej miere. Niektoré západné spoločnosti investovali v ČSFR hlavne preto, aby sa dostali na trh. Faktorom malého záujmu zahraničného kapitálu je aj neistota, obtiažne dosahovanie dohody, malé skúsenosti riaditeľov čs. podnikov i postup kupónovej privatizácie.