Roljata na daržavata v stranite s razvito pazarno stopanstvo. - Pirjan, A.
Odpoveď na otázku, či je nevyhnutné obmedziť funkciu štátu v ekonomickom rozvoji. Štát sa musí zbaviť direktívnych foriem kontroly a pôsobiť ako partner a nie ako vedúca inštancia. Ekonomické subjekty musia mať presne vymedzené i povinnosti. Štát by mal plniť strategickú funkciu. Trhový mechanizmus sa musí široko využívať, no nemožno sa spoliehať iba na tento mechanizmus.