Structural adjustment policies, and productive efficiency of socialist enterprises. - Prasnikar, J.
Rozdiely v hodnotení optimálnej zostavy a postupnosti reformných ekonomických opatrení v strednej a východnej Európe a v bývalom ZSSR. Zlepšiť výkonnosť podnikov ako základný kameň všetkých ekonomických programov. Výrobná neefektívnosť ako achilova päta bývalých socialistických podnikov. Príklad priemyselných podnikov v Juhoslávii pre testovanie hypotéz o determinantoch výrobnej efektívnosti podnikov.