S kvalitou na štíru. Každý desátý kontrolovaný potravinářský výrobek nevyhovující. - Hejkal, J.
Potravinárske obchody sú plné domáceho i zahraničného tovaru. Avšak z viac ako 20 tis. vzoriek potravinárskych výrobkov kontrolovaných v poslednom období neodpovedalo normám akosti asi 10 perc. Niektoré poznatky Českej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie (ČZPI). Nedostatky v kvalite mliekarskych a pekárskych výrobkov, zeleniny a mäsových výrobkov. Nedostatky pri výrobe nealkoholických nápojov a prírodných a šumivých vín.