Výprodej Priorů? Obchodní domy ve světě na ústupu. - Simonian, Aram
Jedna z najväčších maloobchodných spoločností na svete, americká K mart zakúpila asi štvrtinu kapacity veľkých obchodných domov od Plzne až po Košice. Američania nakúpili veľmi lacno. K posúdeniu výhodnosti tejto transakcie je však potrebné zvážiť aj perspektívu predaných obchodných domov v rámci celej maloobchodnej siete. Vo svete dochádza k ústupu veľkých obchodných domov, nastupujú lacnejšie hypermarkety. Modernizácia existujúcich obchodných domov vyžaduje veľké investície.