simulation of the United States trade policy measures againts Japan in a retailiation scenario. - Buelens, F.
Problematika dlhodobej nevyrovnanosti zahraničnoobchodnej bilancie USA a Japonska. Použitie simulačného modelu na zistenie účinkov protekcionistických obchodných opatrení USA voči Japonsku. Izolovanie účinkov obchodnej diverzie a nedostatočného substituovania výroby.