Otnosno nasokite i problemite na obštata charakteristika na svetovnoto stopanstvo. - Dimova, R.
Skúmanie vývoja svetového hospodárstva. Pokus oceniť úlohu nových technológií v rozvoji celosvetových ekonomických vzťahov, ich vplyv na kvalitatívnu prestavbu a novú organizáciu týchto vzťahov. Náčrt kritérií pre charakteristiku súčasných výrobných síl vedúcich k zbližovaniu národných hospodárstiev. Určenie sociálno-ekonomickej a politickej podmienenosti tohto procesu.