Europejska Wspólnota Gosporcza - rozwój, instytucje, zasady funkcjonowania. - Kamecki, Z.
Inštitúcie a ciele EHS - ministerská rada, Komisia (17 členov) ako výkonný orgán, Európsky parlament, Tribunál spravodlivosti. Spoločný trh tovarov. Spoločný trh pracovných síl a kapitálu. Koordinácia politiky v ostatných oblastiach. Pretváranie EHS na európsku a menovú úniu. Zmluvná spätosť s tretími krajinami.