Pracovněprávní vztahy v obchodních společnostech. - Jouza, L.
Obchodný zákonník nerieši pracovné vzťahy, ktoré vznikajú medzi členmi jednotlivých spoločností. Obchodné spoločnosti a družstvá sú právnické osoby, jednajú preto svojim štatutárnym orgánom alebo zástupcami. Stručný pohľad na štatutárne orgány vo verejnej obchodnej spoločnosti, v komanditnej spoločnosti, v spoločnosti s ručením obmedzeným a v účastinnej spoločnosti. Charakteristika činnosti prokuristu a zástupcu.