Problémy miestnej samosprávy. Názory starostov. - Buchta, Stanislav
V r. 1991 realizovalo Výskumné centrum miestnej samosprávy sociologickú sondu postojov a názorov starostov a primátorov na Slovensku. Výrazná diferencovanosť priorít v činnosti obecných (mestských) zastupiteľstiev podľa veľkosti sídla. Výsledky posúdenia vzťahov medzi štátnou správou a samosprávou. Názory na finančnú oblasť a na vzťah medzi občanmi a miestnou samosprávou.