Verejnoprávne korporácie. - Gašpar, M.
Verejnoprávne korporácie sú štruktúrnou časťou verejnej správy. Vytvárajú relatívne samostatný systém na zabezpečenie úloh verejnej správy. Sú zriaďované k rôznym účelom. Vznikajú v súvislosti s rozšírením verejného vlastníctva. Metódy ich menovania. Klasifikácia verejnoprávnych korporácií a osvetlenie ich všeobecnejších stránok. Vzťahy verejnoprávnych korporácií k štátnej správe.