Assurance vieillesse: un essai de mesure des écarts entre catégories de salariés. - Porthieux, S.
O systéme francúzskeho starobného poistenia, ktoré je založené na rozdeľovaní podľa životného cyklu. Ponechané ukazovatele. Rozdiely medzi mzdovými pracovníkmi a náhradnými sadzbami. Majorizácia detí. Hlavné príčiny disparity medzi sociálnymi kategóriami. Rozdiely medzi sociálnymi kategóriami možno modifikovať. (CERC, Notes et graphiques 1992, č.17).