Program starostlivosti o životné prostredie SR. - Miklós, L.
Program starostlivosti o životné prostredie SR zahŕňa zásady ekologickej politiky i postup a spôsob realizácie tejto politiky. Do SKŽP patrí ochrana celkovej ekologickej stability krajiny, ochrana a racionálne využívanie prírodných zdrojov, ochrana a tvorba bezprostredných životných podmienok človeka. Charakteristika praktickej ekologickej politiky SKŽP. Cesty ekologizácie spoločenského vedomia.