Základy práva životného prostredia. - Klementová, S.
Prvý príspevok do voľného seriálu článkov o zákonoch upravujúcich práva a povinnosti pri ochrane jednotlivých zložiek životného prostredia, pri ktorej prislúcha významná úloha obciam. Chrániť životné prostredie patrí medzi základné úlohy obce. Do starostlivosti o životné prostredie patrí: ochrana a tvorba životného prostredia a racionálne využívanie prírodných zdrojov. Povinnosti, ktoré vyplývajú pre obce zo zákona č. 17/1992 Zb.