Diagnostic verification of probability forecasts. - Murphy, A.H
Popis diagnostického prístupu pri hodnotení prognóz pravdepodobnosti na základe spoločného rozdelenia prognóz a pozorovaní, ako aj podmienkových a marginálnych rozdelení s aplikáciou asociačných faktorov spoločného rozdelenia. Tento prístup a metodika sú ilustrované na výsledkoch Národnej meteorologickej služby USA z analýzy pravdepodobnosti predpovedí vodných zrážok.