Mezinárodní srovnání hodnotových agregátů zemědělské produkce. - Fojtl, J.
Medzinárodná porovnateľnosť súhrnných ukazovateľov poľnohospodárskej produkcie. Vymedzenie pojmu "hodnotový agregát". Príčiny neporovnateľnosti určitých hodnotových agregátov na nadnárodnej úrovni (spôsob kvantifikácie, národné meny a úroveň cien, využívanie vstupov). Kategórie poľnohospodárskej výroby a typy ukazovateľov (celková produkcia, finálna produkcia, pridaná hodnota), ich matematické vyjadrenie. Ceny a národné meny. Geary-Khamisov model.