Dlouhodobý trend rozvoje rostlinné výroby, spotřeby průmyslových hnojiv a jejich účinnosti v ČSFR. - Maca, Erich
Štatistická analýza vývoja spotreby priemyslových hnojív vo vzťahu k formovaniu úrovne rastlinnej produkcie v ČSFR v r. 1948-1989. Trend produkčnej účinnosti priemyslových hnojív. Využitie aplikovanej korelačnej a regresnej analýzy časových radov na preukázanie pozitívneho vplyvu hnojív na rast hrubej produkcie a pokles produkčnej účinnosti tohoto faktoru.