International portfolio analysis: a new model. - Parkhe, A.
Súčasné analýzy portfólií sú aplikovateľné na alokačné procesy podnikových prostriedkov. Navrhuje sa integrovaný model portfólia, využívajúci vstupné údaje z doplnkových oblastí medzinárodných financií, marketingu a strategického riadenia. Dokazuje sa vyššia presnosť modelu ako rámca rozhodovacieho procesu v medzinárodných súvislostiach.