Under what conditions can exports exert a positive influence on profitability? - Liouville, J.
Rozporné výsledky doterajších výskumov, či spoločnosti majú zvyšovať vývoz na dosiahnutie vyššej rentability. Skúma sa vzťah k ďalším činiteľom, a to veľkosti firmy, miere rastu domáceho trhu a štruktúre podnikateľského portfolia podniku. Výskum na vzorke nemeckých strojárskych podnikov ukázal, že za určitých podmienok je pozitívna väzba medzi mierou vývozu a rentabilitou.