Les rapports homme (machine: une inadéquation préoccupante. - Gallard, Ph
Veľká trhlina vo vzťahu človek a stroj. Stroj treba prispôsobiť usudzovaniu človeka. Informatika a komunikovanie: čestní spoločníci. Asistujúci dozor pri komplikovanej modernej technike. Príloha: elektronický spolupilot. (Le Nouvel Economiste 6.12.1991).