Potreblenie na naselenieto - zavisimosti i tjachnoto projavlenie. - Stojkov, I.
Skúmanie závislosti medzi výškou príjmov obyvateľstva a štruktúrou spotreby so zohľadnením vplyvu cien. Na základe údajov za roky 1990 a 1991 sa skúma prejav týchto závislostí v špecifických bulharských podmienkach. Závery z hľadiska životnej úrovne a správania sa spotrebiteľa ovplyvnených i zásobovaním trhu a dynamikou cien.