Právní a ekonomické aspekty nového zákona o SBČS. - Mataj, J.
Zameranie činnosti ŠBČS ako ústrednej banky ČSFR. Najvyšší riadiaci orgán banky a jeho právomoci. Vzťahy ŠBČS k vládam a zákonodarným zborom. Nástroje menovej regulácie. Popis modelu refinancovania bánk. Zmena vo vzťahoch medzi centrálnou bankou a verejnými financiami.