L'or, un métal a triple facette. - Nisic, B.
Zlato ako surovina pre zlatníctvo, pre menu a jeho nové perspektívy pre dnešok. Zlato ako aktívny menový kov. Bankové rezervy zlata na svete dosahujú 36000 t, čo sa rovná 420 mld US dolárov. Zlato ako finančné aktívum. Vývoj kurzu zlata v r. 1980-1990. Vývoj kúpy a predaja zlata. Zlato ako surovina. Vývoj dopytu a ponuky zlata. Perspektívy. (Annales des Mines industrielles 1992, febr.).