Tworzenie jednolitego rynku finansowego w EWG. - Oreziak, L.
Význam jednotného finančného trhu krajín EHS. Liberalizácia toku kapitálu, jej vývoj a ciele. Sloboda poskytovania finančných služieb. Direktívne bankové zásady a ich uplatňovanie. Vydávanie jednotného bankového povolenia (licencie). Harmonizácia daní. Jednotný finančný trh a stabilita devízového kurzu.