gazdasági rendszerváltás és a korlátozott szuverenitás Kelet-Európában 1945-1948 között. - Réti, T.
Pohľad na zmeny v riadení hospodárstva po II. svetovej vojne v niektorých štátoch strednej Európy - najmä Poľsku, Juhoslávii, Česko-Slovensku. Vláda ľavice zaviedla niektoré tvrdé reformy - pôdnu, znárodnenie, ktoré viedli k direktívnemu riadeniu ekonomiky. Peňažná reforma znivelizovala obyvateľstvo. Vplyv sovietskej ekonomiky na hospodárstvo satelitných štátov. Prvé kroky "socializácie" a jej dôsledky.