Budoucí historie privatizace. 1. 1992-2022. - Macrae, N.
Privatizácia v 60. rokoch - návrat k ziskovej súkromnej motivácii a k čomukoľvek, čo degenerovalo v dôsledku neužitočných investícií (v Európe vďaka štátnemu vlastníctvu, v USA prílišnou štátnou reguláciou). 80. roky - privatizácia reálnou politikou v 70 štátoch sveta. Situácia vo V. Británii, privatizácia ťažby uhlia, železníc v 90. rokoch.