Disarmament and structural changes in Czechoslovakia. - Jonáš, Jiří
Posledné zmeny vo svetovej politike, prechod od konfrontácie medzi východom a západom k spolupráci vedú k zníženiu dopytu po zbrojárskych výrobkoch a k zníženiu výdavkov na túto výrobu na celom svete. Zbrojárska výroba a výdavky na ňu v ČSFR, problematika konverzie tejto výroby a krátkodobé a dlhodobé dôsledky procesu konverzie. Zníženie vojnovej výroby a výdavkov môže priniesť tzv. "mierovú dividendu", ktorá môže zvýšiť blahobyt spoločnosti.