Führung zwischen Ethik und Effizienz. - Wellershoff, D.
Analýza riadenia hospodárstva z hľadiska požiadaviek výkonnosti ekonomiky a morálnych príkazov vychádzajúc z vojenských skúseností. Rozdiely situácií v riadení v ekonomike a vo vojenstve. Riadenie pomocou príkazov. Etické cnosti a ich využitie v riadení (statočnosť, spravodlivosť, múdrosť). Predpoklady riadenia a niektorých jeho štýlov (informácia, kontrola, dôvera..).