Rola panstwa we wspolczesnej ekonomii. - Wojtyna, A.
Ťažkosti spojené s konštrukciou všeobecnej teórie ekonomickej úlohy štátu. Kontroverzie okolo stabilizácie úlohy štátu. Technika štátnej politiky a fungovanie ekonomických mechanizmov. Výskumný program novej klasickej ekonómie. Záverečné úvahy sú zhrnuté do 13 bodov.