Direktinvestitionen der deutschen Ernährungsindustrie im Vorfeld der Verwirklichung des europäischen Binnenmarktes. - Shmidt, W.
Na rozdiel od celkového hospodárskeho vývoja v nemeckom potravinárskom priemysle prevažuje dovoz kapitálu. Mierny nárast priamych zahraničných investícií, ale výrazný rast nepriamych zahraničných podielov v nemeckých potravinárskych podnikoch. Priame nemecké investície smerujú do Európy. Najviac zahraničných investorov prichádza do Nemecka z USA a Švajčiarska.