Selskoto stopanstvo i socialnijat konsensus. - Stankov, V.
Aby ekonomický systém fungoval racionálne, musí jestvovať medzi triedami a sociálnymi skupinami konsenzus. V súčasnosti stoja proti sebe dve základné myšlienky: o sociálnej spravodlivosti a o liberalizme. Bez realizácie prvej dôjde k spoločenskej destabilizácii, zanedbávanie druhej (práva vlastníkov) spôsobuje stagnáciu. V poľnohospodárstve dochádza k prekonávaniu oddelenia vlastníctva od práce, avšak garantovať optimálnu normu odmeňovania, renty a dividendy bránia nízke ceny produkcie.