Ekonomika bez hranic.
Upozornenie japonského odborníka na makroekonomiku Kenichi Ohmae na nebezpečné dôsledky ochrany domácich podnikov pred celosvetovou konkurenciou. Vláda by nemala ochraňovať odvetvia a podniky, ale mala by vzdelávať ľudí, lebo vo svete bez hraníc môže byť hospodársky silná len dobre vzdelaná populácia. Zanikanie platnosti keynesiánskeho modelu. Zdôvodnenie nevyhnutnosti nerobiť rozdiely medzi domácimi a zahraničnými podnikmi.