Podnikanie sa začína analýzou trhu. - Ketter, A.
Každý začínajúci podnikateľ si musí uvedomiť, že trh je tým miestom, kde sa rozhoduje o úspechu jeho podnikateľského nápadu. Preto jednou zo základných potrieb podnikateľa je poznanie trhu, jeho šancí a rizík, jeho veľkosti a štruktúry. Náčrt otázok, ktorý by si mal podnikateľ pred vstupom na trh položiť, aby jeho podnikanie bolo úspešné.