Velkoobchod v pohybu. Po demonopolizaci přijde jeho centralizace. - Šlapák, M.
Rýchly rast počtu veľkoobchodných organizácií a vznik konkurencie v tejto sfére. Charakteristika organizačného a technického stavu súčasného veľkoobchodu v ČSFR. Príčiny platenia za hotové (Cash and Carry). Hlavné smery budúceho vývoja veľkoobchodu: rozširovanie škály tovarov, budovanie vlastnej odbytovej siete, znižovanie podielu dovážaných a zvyšovanie podielu domácich výrobkov.