<The> Cost of Export Subsidies. Evidence of Costa Rica. - Hoffmaister, A.
Konštrukcia modelu na odhad vplyvu subvencií exportu na objem exportu. Na základe údajov z Kostariky za 80-te roky sa ukazuje, že uplatnenie projektu subvencie exportu síce vyvolalo vzrast exportu, ale priame finančné náklady tohoto projektu boli podstatné. Zároveň nastal významný vzrast importu.