Wiecej koncesji i kontyngentów w imporcie.
V roku 1990 bol v Poľsku zavedený úplný zákaz dovozu liehu, bielych vodiek a v roku 1991 boli zavedené kontingenty na dovoz liehovín vyše 18 perc. a v roku 1992 bolo zavedené povolenie na dovoz cigariet. Nariadenie o tovaroch a službách vyžadujúcich povolenie dovozu. Nariadenie o dovozných kontingentoch niektorých alkoholických nápojov, tabakových výrobkov, benzínov a pohonných olejov.