<La> conversión de deuda por naturaleza. - Gómez Minujín, F.
Prevod dlhu za prírodu je dôležitý spôsob ako bojovať proti zahraničnému zadlženiu. Tento mechanizmus je výhodný pre dlžníka, môže zvýšiť objem prostriedkov určených na ochranu prírody. Aby toto bolo efektívne, je treba, aby sa táto transakcia uskutočnila na sekundárnom trhu za cenu podstatne nižšiu, než je jeho nominálna hodnota a za možnosti, že dlhujúca strana zaplatí svoje pasíva.